Aanmelden Beter Verwijs

Welkom bij Beter Verwijs. Op deze pagina vind je informatie over hoe je je kunt aanmelden als leefstijlbegeleider (interventie) voor Beter Verwijs. Lees hier meer over het online verwijsplatform, het verwijsproces en de voorwaarden en meld je aan. 

Over Beter Verwijs

Beter Verwijs, het landelijke verwijsplatform voor elke zorgverlener van de eerste, tweede en derde lijn maakt het mogelijk om patiënten door te verwijzen naar leefstijlbegeleiding buiten het ziekenhuis. Alle leefstijlbegeleidingen op het platform hebben een landelijke dekking en zijn (grotendeels) ingekocht door zorgverzekeraar of gemeente. Op deze manier maken we leefstijlverandering voor iedere patiënt toegankelijk als integraal onderdeel van de zorg. 

Het platform heeft een aanbod van leefstijlbegeleidingen op het gebied van voeding, beweging, slaap, ontspanning, roken, alcohol, mentale gezondheid, geldzorgen en eenzaamheid.

 

Met jouw aanmelding kunnen patiënten binnenkort ook terecht bij jou voor leefstijlbegeleiding. 

 

Hoe werkt Beter Verwijs?

1. De zorgverlener (bijv: arts, verpleegkundig, huisarts) meldt de patiënt aan via Beter Verwijs. 
2. De patiënt kiest samen met de zorgverleners of zelfstandig thuis een leefstijlthema én begeleiding.
3. De gekozen leefstijlbegeleider ontvangt de aanmelding en neemt binnen twee werkdagen contact op met de patiënt (voor een intake) en start vervolgens het begeleidingstraject. 

Voorwaarden

 • Je betaalt eenmalig een onboardingsvergoeding van 50 euro voor het instellen van jouw gegevens op Beter Verwijs. 
  Let op: meld jij je als oefentherapeut aan voor 1 maart 2024, dan worden deze kosten niet in rekening gebracht. 
 • Daarnaast wordt jaarlijks een vergoeding van 49 euro in rekening gebracht voor voortdurende zichtbaarheid op het platform. 
 • Voor elke ontvangen verwijzing geldt een tarief van 5 euro. 
 • Je bent op de hoogte van het verwijsproces en de afspraken en houdt je hieraan.  

  Door je aan te melden, ga je
  automatisch akkoord met bovengenoemde voorwaarden. 

Verwijsproces en afspraken

 1. Je ontvangt de verwijzing met de belangrijkste contactgegevens van de patiënt rechtsreeks van Beter Verwijs in je inbox. Let op: er worden geen medische gegevens uitgevraagd, soms kan de patiënt dit wel uit zichzelf vermelden bij de aanmelding.  
 2. Je neemt binnen twee werkdagen contact op met de patiënt voor een intake of het maken van een afspraak. Dit is belangrijk omdat de motivatie van de patiënt dan nog hoog is. 
 3. Je koppelt via de automatisch gegenereerde mails binnen aanzienbare tijd terug aan Beter Verwijs terug hoe het traject met de patiënt verloopt. 
 4. Afwezig / niet meer werkzaam als coach? Je geeft per mail via info@beterverwijs.nl door wanneer je (langdurig) afwezig bent of stopt als leefstijlbegeleider zodat een patiënt niet meer voor jou als specialist kan kiezen. 

Aanmelden

Hoe werkt aanmelden?

 •  Lees de voorwaarden goed door en meld je via onderstaande knop aan. 
 • Je bent na aanmelding zo snel mogelijk zichtbaar op Beter Verwijs zodat je de eerste verwijzingen kunt ontvangen.
 • In de tussentijd ontvang je een bericht met extra informatie die we van jou nodig hebben om de facturatie te kunnen verzenden.

Aanmelden Beter Verwijs

Scroll naar boven