Aanmelden Beter Verwijs

Welkom bij Beter Verwijs. Op deze pagina vind je informatie over hoe je je kunt aanmelden als leefstijlbegeleider (interventie) voor Beter Verwijs. Lees hier meer over het online verwijsplatform, het verwijsproces, de voorwaarden en aanmelden.

Over Beter Verwijs

Beter Verwijs, het digitale verwijsplatform voor elke zorgverlener van de eerste, tweede en derde lijn maakt het mogelijk om patiënten door te verwijzen naar leefstijlbegeleiding buiten het ziekenhuis. Alle leefstijlbegeleidingen op het platform hebben een landelijke dekking en zijn (grotendeels) ingekocht door zorgverzekeraar of gemeente. Op deze manier maken we leefstijlverandering voor iedere patiënt toegankelijk als integraal onderdeel van de zorg. 

Het platform heeft momenteel een aanbod van leefstijlbegeleidingen op het gebied van voeding, beweging, slaap, ontspanning, roken, alcohol, mentale gezondheid, geldzorgen en eenzaamheid.

Met jouw aanmelding kunnen patiënten binnenkort ook kiezen terecht bij jou voor leefstijlbegeleiding. 

 

Hoe werkt Beter Verwijs?

1. Zorgverlener meldt patiënt aan via Beter Verwijs. 
2. Patiënt kiest thuis zelf een leefstijlthema én begeleiding.
3. Beter Verwijs koppelt de patiënt aan de gekozen leefstijlbegeleider.
4. De leefstijlbegeleider neemt binnen twee werkdagen contact op met de patiënt (voor een intake). 

Landelijke dekking

Beter Verwijs streeft naar een zo groot mogelijke dekking, zodat patiënten minimaal hoeven te reizen. Daarom zou het geweldig zijn om jou aan het platform te verbinden. Jouw aanmelding bij Beter Verwijs zorgt voor toenemende verwijzingen vanuit ziekenhuizen, waardoor we nog meer mensen kunnen helpen met hun leefstijluitdagingen. Laagdrempelig en zonder hoge kosten voor de patiënt.

Aanmelden

Hoe werkt aanmelden?

1.  Lees de voorwaarden en meld je aan via onderstaande knop ‘aanmelden’
2. Met jouw aanmelding ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. 
3. Je wordt zo snel mogelijk zichtbaar op Beter Verwijs zodat je de eerste verwijzing kunt ontvangen.

Voorwaarden

  • Je betaalt 25 euro per jaar voor jouw plek en vindbaarheid op het platform en 5 euro per verwijzing (alleen als de patiënt daadwerkelijk start)
  • Je bent op de hoogte van het verwijsproces en komt afspraken na over het contactmoment en terugkoppeling zoals hieronder beschreven. 

Verwijsproces en afspraken

  1. Je ontvangt de verwijzing met de belangrijkste contactgegevens van de patiënt rechtsreeks van Beter Verwijs in je inbox. Let op: er worden geen medische gegevens uitgevraagd, soms kan de patiënt dit wel uit zichzelf vermelden bij de aanmelding.  
  2. Je neemt binnen twee werkdagen contact op met de patiënt voor een intake of het maken van een afspraak. Dit is belangrijk omdat de motivatie van de patiënt dan nog hoog is. 
  3. Je koppelt via de automatisch gegenereerde mails binnen aanzienbare tijd terug aan Beter Verwijs terug hoe het traject met de patiënt verloopt. 
  4. Afwezig? Je geeft per mail via info@beterverwijs.nl door wanneer je (langdurig) afwezig bent of stopt als leefstijlbegeleider zodat er geen aanmeldingen meer kunnen doorkomen voor jou. 

Aanmelden Beter Verwijs

Scroll naar boven