Buursportcoach | aanmelden

Deze pagina is speciaal bedoeld voor alle buurtsportcoaches in Nederland. Ben jij een buurtsportcoach en wil je nog meer burgers helpen met bewegen? Lees hier verder over Beter Verwijs en meld je aan! 

Over Beter Verwijs

Beter Verwijs (een product van Beter Gezond, onderdeel van Raboudumc) maakt het mogelijk dat elke zorgverlener in Nederland zijn of haar patiënt eenvoudig kan doorverwijzen naar een leefstijlbegeleiding buiten het ziekenhuis. Naast agenderen van leefstijl in de spreekkamer is er nu dus ook een mogelijkheid om meteen te verwijzen. Zo kan een patiënt meteen geholpen worden met leefstijlverandering.

Het platform heeft een aanbod van leefstijlbegeleidingen op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap, middelen en verbinding. Eén van de leefstijlbegeleidingen op het gebied van bewegen is de buurtsportcoach! En daarom zouden wij jou graag willen verbinden aan Beter Verwijs. Meld jij je aan?

0
Buurtsportcoaches hebben zich al aangemeld

Hoe werkt Beter Verwijs?

1. Zorgverlener meldt patiënt aan via Beter Verwijs. 
2. Patiënt kiest thuis een leefstijlthema én begeleiding.
3. Beter Gezond checkt gegevens en koppelt patiënt aan gekozen leefstijlbegeleiding.
4. Leefstijlbegeleider neemt contact op met patiënt voor intake. 

Landelijke dekking

Het platform heeft een aanbod van leefstijlbegeleidingen op het gebied van beweging, voeding, ontspanning, slaap, middelen en verbinding. Alle leefstijlbegeleidingen hebben een landelijke dekking en zijn (grotendeels) ingekocht door zorgverzekeraar of gemeente. Op deze manier maken we leefstijlverandering voor iedere patiënt toegankelijk. Eén van de aangeboden leefstijlbegeleidingen op het gebied van bewegen is de buurtsportcoach! En daarom zouden wij jou graag willen verbinden aan Beter Verwijs.

Iedere gemeente

Om patiënten uit alle regio’s in Nederland te kunnen verwijzen, is het belangrijk dat we in ieder gemeente een buurtsportcoach als contactpersoon hebben om naar te kunnen verwijzen.  Jouw aanmelding bij Beter Verwijs zorgt ervoor dat we in de toekomst nog veel meer mensen door heel Nederland kunnen helpen met (meer) bewegen. Laagdrempelig en zonder hoge kosten voor de patiënt.

Aanmelden als buurtsportcoach

Hoe werkt aanmelden?

 1. Meld je aan via de knop ‘aanmelden’
 2. Vermeld bij je aanmelding graag de gemeente en bijbehorende provincie waarin je werkzaam bent, je naam, telefoonnummer, e-mailadres en back-up contactgegevens naar wie of welke postbus kunnen we contacten bij afwezigheid) Tip: nog geen postbus (algemeen e-mailadres)? Maak deze dan aan. 
 3. Je kunt vanaf nu de eerste doorverwijzingen ontvangen en nog meer meer burgers helpen bij (meer) bewegen).

Voorwaarden

 • Aanmelden is alleen mogelijk als buursportcoach of beweegmakelaar waarbij de begeleiding naar beweeg- of sportaanbod volledig vergoed wordt en kosteloos is voor de patiënt.* 
 • Aanmelden alleen mogelijk voor generieke buurtsportcoaches (die elke patiënt, ongeacht ziektebeeld of leeftijd kunnen begeleiden naar passend beweegaanbod).
 • Aanmelden duurt slechts 1 minuut.
 • Aanmelden is  kosteloos.

  Twijfel je of je hier aan kunt voldoen? Neem dan contact met ons op.

  * Het adviesgesprek en begeleidingstraject met de patiënt dient kosteloos te zijn. Een lidmaatschap bij een sportvereniging of ander beweegaanbod kan en mag kosten met zich meebrengen.

Aangemeld, en dan?

 1. Er komt een aanmelding binnen van een patiënt bij Beter Verwijs voor de buurtsportcoach.
 2. Beter Verwijs (team Beter Gezond) kijkt wat de woonplaats is van de patiënt.
 3. Beter Verwijs stuurt de aanvraag inclusief patiëntgegevens beveiligd door naar de desbetreffende buurtsportcoach uit de gemeente (dit kan jij dus zijn)!
  Let op: we vragen niet specifiek naar de medische situatie van de patiënt. Wel kan de patiënt zelf bijzonderheden invullen. 
 4. Jij neemt als buurtsportcoach binnen enkele werkdagen contact op met de patiënt om een intake te plannen.
 5. De patiënt wordt verder geholpen en kan aan de slag met (meer) bewegen. Dankzij jouw hulp!
Scroll naar top