DCN | aanmelden Beter Verwijs

Deze pagina is speciaal bedoeld voor alle diëtisten van DCN. Ben jij een diëtist en wil jij de samenwerking tussen ziekenhuizen en diëtisten vergroten, zodat ook deze patiënten geholpen worden met voedingsadvies? 
Lees hier meer over Beter Verwijs, het verwijsproces, de voorwaarden en aanmelden.

Over Beter Verwijs

Beter Verwijs, het digitale verwijsplatform voor elke zorgverlener van de eerste, tweede en derde lijn maakt het mogelijk om patiënten door te verwijzen naar leefstijlbegeleiding buiten het ziekenhuis, waaronder voedingsadvies. Alle leefstijlbegeleidingen op het platform hebben een landelijke dekking en zijn (grotendeels) ingekocht door zorgverzekeraar of gemeente. Op deze manier maken we leefstijlverandering voor iedere patiënt toegankelijk als integraal onderdeel van de zorg. 

Het platform heeft momenteel een aanbod van leefstijlbegeleidingen op het gebied van voeding, beweging, slaap, ontspanning, roken, alcohol, mentale gezondheid, geldzorgen en eenzaamheid.

Met jouw aanmelding kunnen patiënten binnenkort ook kiezen voor hulp bij voedingsadvies via de diëtist. 

Hoe werkt Beter Verwijs?

1. Zorgverlener meldt patiënt aan via Beter Verwijs. 
2. Patiënt kiest thuis zelf een leefstijlthema én begeleiding.
3. Beter Verwijs koppelt de patiënt aan de gekozen leefstijlbegeleiding.
4. De leefstijlbegeleider neemt binnen twee werkdagen contact op met patiënt (voor een intake). 

Landelijke dekking

Beter Verwijs streeft naar een zo groot mogelijke dekking, zodat patiënten minimaal hoeven te reizen. Daarom zou het geweldig zijn om jou als diëtist aan het platform te verbinden. Jouw aanmelding bij Beter Verwijs zorgt voor een toename verwijzingen vanuit ziekenhuizen, waardoor we nog meer mensen kunnen helpen met hun voedingsuitdagingen. Laagdrempelig en zonder hoge kosten voor de patiënt.

Aanmelden als diëtist?

Hoe werkt aanmelden?

1.  Lees de voorwaarden en meld je voor vrijdag 30 juni aan via onderstaande knop ‘aanmelden’
2. Met jouw aanmelding ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. 
3. Rond augustus 2023 word jij zichtbaar op Beter Verwijs en kun je een eerste verwijzing ontvangen.

Voorwaarden

  • Je betaalt 25 euro per jaar voor jouw plek en vindbaarheid op het platform en 5 euro per verwijzing (alleen als de patiënt daadwerkelijk start)
  • Je bent op de hoogte van het verwijsproces en komt afspraken na over het contactmoment en terugkoppeling zoals hieronder beschreven. 

Een verwijzing.... en dan?

  1. Je ontvangt de verwijzingen met de belangrijkste contactgegevens van de patiënt rechtsreeks van Beter Verwijs in je inbox.
    Let op: er worden geen medische gegevens uitgevraagd, soms kan de patiënt dit wel uit zichzelf meegeven bij de aanmelding.  
  2. Je neemt binnen twee werkdagen contact op met de patiënt voor een intake of het maken van een afspraak. Dit is belangrijk omdat de motivatie van de patiënt dan nog hoog is. 
  3. Je koppelt via de automatisch gegenereerde mails binnen aanzienbare tijd terug aan Beter Verwijs terug hoe het traject met de patiënt verloopt. 
  4. Je geeft door wanneer je (langdurig) afwezig bent of stopt als diëtist. Dan informeer je info@beterverwijs.nl per mail hierover, zodat er geen aanmeldingen meer ontvangen worden in deze periode en patiënt niet geholpen kan worden. 

DCN | aanmelden Beter Verwijs

Scroll naar boven