Hart voor preventie beloond met Radboudpluim

Radboudpluim
Rogier Verstralen en Bertine Lahuis

Tot een paar jaar geleden was Rogier nog business controller in het Radboudumc. Maar zijn hart lag ergens anders. Bij preventie. Hij zocht daarom alle voorlopers op dat terrein in huis op om te kijken of hij ze vrijwillig zou kunnen bijstaan. Nicoline Hoogerbrugge en Bart Kiemeney waren als initiatiefnemers van Beter Gezond wel gecharmeerd van deze enthousiasteling. Niet lang daarna stapte Rogier over van Financiën naar Health Evidence en als projectleider van Beter Gezond om leefstijl echt te verankeren in de behandeling van patiënten.

Diverse instrumenten ontwikkeld

Samen met zijn teamleden en partners zoals Stichting Voeding Leeft en Vereniging Arts en Leefstijl haalde hij een grote subsidie binnen en ontwikkelde daarmee diverse instrumenten om het doel van Beter Gezond te bereiken. Een animatievideo om patiënten te informeren over leefstijl en prognose, een e-learning en fysieke trainingen voor zorgverleners om het leefstijlgesprek efficiënt te kunnen voeren, een kanker-specifiek leefstijlprogramma en een verwijstool voor zorgverleners om patiënten in contact te brengen met interventies in het sociale domein (Beter Verwijs). Inmiddels is Rogier een van de ‘gezichten’ van het Radboudumc die de ambities van het huis op het gebied van preventie aan het waarmaken zijn. En niet alleen binnen het Radboudumc. Vele ziekenhuizen in het land hebben zich inmiddels aangesloten bij Beter Gezond. Zijn hart voor de zaak verdient een dikke (Radboud)pluim. 

We gaan verder, vol overgave, samen met ons team en partners om preventie nog verder in de gezondheidszorg te integreren”, vertelt Rogier Verstralen.

Deel dit artikel

Meer blogs

Scroll naar boven